מיקומה של קנדה הוא צפוני מאוד ורוב שטחה מרוחק מן הים, כך שהאקלים הנוצר הוא אקלים יבשתי קר. בשל המבנה הגיאוגרפי, השפעתם הממתנת של האוקיינוסים הגובלים בה- השקט ממערב והאטלנטי ממזרח היא מעטה יחסית.
רוחות ממזגות מן האוקיינוס השקט נחסמות כמעט לחלוטין בגלל הרי הרוקי העוברים מצפון לדרום ממש בסמוך לו, ואלה מן האוקיינוס האטלנטי נחסמות בגלל גושי אויר מסיביים המגיעים ממערב.
לרוחות הקוטב הקפואות המגיעות מצפון אין גורם כלשהו שיעצור אותן ולכן השפעתן רבה.
קנדה מחולקת לשני אזורי אקלים הנקבעים על סמך קווי הרוחב שבהם היא ממוקמת. בחציה הצפוני שורר אקלים ארקטי וסוב ארקטי ובחציה הדרומי שורר אקלים ממוזג קר.
קנדה מתאפיינת באקלים בעל חורף ממושך וקר מאוד. בחורף הכל קופא, האגמים הופכים לשטחי קרח נרחבים.
עונת האביב מתאפיינת בהפשרת השלגים ובזרימה אדירה של הנהרות. הכל בעונה זו הופך ירוק והפריחה מרשימה במיוחד.
הקיץ הוא אמנם קצר אך משמעותי מאוד עבור הקנדים וגם עבור התיירים והמטיילים. כמו בכל האזורים הצפוניים בכדור הארץ, גם בקנדה תקופת הקיץ מאופיינת בשעות אור רבות שהופכות אותו לאטרקטיבי במיוחד.
קנדה אקלים וחלוקה גאוגרפיתבקצה הדרום מערבי של קנדה הכולל את אונטריו ובריטיש קולומביה ישנו אזור צר המאופיין באקלים מתון יותר ובקיצים חמים. הטמפרטורה הממוצעת בכשני שליש משטח המדינה היא מתחת לאפס.
באזורים המיושבים שבמזרח המדינה הטמפרטורה השנתית הממוצעת היא בין (12-) ל (14-) מעלות. האזורים ה"ידידותיים למשתמש" הם כאמור אזור דרום מערב המדינה ומומלץ מאוד להגיע בתקופת הקיץ הקצרה בה יכולה הטמפרטורה להגיע גם ל- 20-30 מעלות. זוהי טמפרטורה בהחלט נוחה ונעימה לטיול.
המשקעים מתפזרים על פני השנה באופן שאינו אחיד באזורים השונים. גם כמות המשקעים משתנה מאזור לאזור כאשר בצפון המדינה כמות המשקעים היא הנמוכה ביותר ואילו באזור הימות הגדולות היא גבוהה יותר.
באזורי פנים המדינה יורדים המשקעים בעיקר בקיץ ואילו לאורך חופי האוקיינוס האטלנטי הם יורדים באופן שווה פחות או יותר כל השנה. מומלץ לבקר בקנדה בעונת הקיץ, בעיקר בין יוני לספטמבר.